Va aflati pe un Website detinut si/sau operat de catre Axeria Iard si subsidiarele sale (denumite in mod colectiv “Axeria” sau “noi,” “al nostru”). Scopul acestei Politici de Confidentialitate si Prelucrare a Datelor Pesonale (aici “Politica”) este de a explica cum, cand si unde colectam si utilizam informatiile care va identifica direct sau indirect (“date personale”) in urmatoarele circumstante:

– Cand accesati Website-ul nostru (“Website”) indiferent de modul in care in accesati sau utilizati, fie prin intermediul computerelor personale, dispozitive mobile sau prin alte moduri; sau
– Cand contractati o polita de asigurare subscrisa direct de catre noi sau de la o terta parte care este subcontractant.
Este deci foarte important sa cititi aceasta Politica si sa o aratati altei persoane care este asigurata prin polita Dvs. Aceasta Politica nu se doreste a nu tine cont de termenii oricarei polite de asigurare sau contract pe care o aveti la noi, nici de drepturile pe care le aveti prin legile aplicabile de protectie si prelucrare a datelor.
Daca va aflati in Spatiul Economic European (“EEA”), este important sa cititi aceasta Politica, in mod particular daca va regasiti in Sectiunea 9.
In plus, va rugam sa parcurgeti Termenii si conditiile care reglementeaza utilizarea de catre Dvs. a Website-ului nostru.
Este important sa cititi si sa intelegeti intreaga Politica inainte de utilizarea Website-ului. Va rugam sa accesati fiecare titlu pentru a va directiona catre explicatiile respective complete.

1. SCOP
(1) Obiectul major al politicii de protectia datelor cu caracter personal este de a asigura conformitatea cu legislatia in domeniul protectiei datelor cu caracter personal si de a minimiza riscurile prin prevenirea incidentelor de protectia datelor cu caracter personal si reducerea impactului lor potential.

(2) Obiectivele generale privind protectia datele cu caracter personal sunt:
– cresterea increderii clientilor in serviciile oferite;
-cresterea competivitatii serviciilor prin utilizarea de tehnoloicii si echipamente performante pentru activitatea privind protectia datelor cu caracter personal;
-identificarea, analizarea si evaluarea realista a riscurilor privind datele cu caracter personale;
-reducerea impactului negativ al unor potentiale riscuri privind protectia datelor cu caracter personal asupra activitatii companiei;
-asigurarea demonstrarii responsabilitatii companiei privind protectia datelor cu caracter personal, in special in ceea ce priveste implementarea masurilor tehnice si organizatorice adecvate pentru a demonstra conformitatea GDPR;
– indeplinirea integrala a cerintelor privind protectia datelor cu caracter personal in randurile angajatilor;
– asigurarea unor canale eficiente de notificare ANSPDCP si persoanele vizate privind incidente de Securitate in domeniul protectiei datelor;

(3) Politica de protectia datelor cu caracter personal are ca scop stabilirea cadrului de reglementare interna care implica prelucrari de date cu caracter personal precum si pentru asigurarea conformitatii cu normele si regulamentele in vigoare aplicabile.
Acestea sunt obligatorii pentru toti angajatii companiei.

(4) In acest sens, in activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate, Compania asigura:
– prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate ale caror date sunt colectate de catre societate si ale angajatilor sai, in conformitate cu prevederile legale;
– respectarea principiilor de protectia datelor in activitatile operationale ale societatii;
– implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru garantarea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice;
Persoana responsabila din cadrul societatii cu gestionarea guvernantei si exercitarea controlului asupra activitatii de prelucrare a datelor cu caracter personal este ofiterul pentru protectia datelor (DPO).

2. Documente si legislatie de referinta
– Legea 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare;
– Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27.04.2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE;
– Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice;
– Legislatia secundara- decizii ANSPDCP.

CUPRINS
1.Ce date personale colectam?
i. Asigurati si Potentiali Asigurati
ii. Reclamanti
iii. Parteneri de afaceri si Utilizatori ai siteului
2. Cand colectam datele Dvs. personale?
i. Asigurati si Potentiali Asigurati
ii. Reclamanti
iii. Parteneri de afaceri si Utilizatori ai Website-ului
3. Cum colectam datele Dvs. personale?
i. Asigurati si Potentiali Asigurati
ii. Reclamanti
iii. Parteneri de Afaceri si Utilizatori ai Web-siteului
4. Cum si cand divulgam tertilor datele Dvs. personale?
5. Anunturi si informatii despre Dvs.
6. Dezvaluirile “Nu urmariti”
7. Website-ul include continut tert si linkuri catre website-uri ale tertilor?
8. Cum modific informatiile mele si preferintele de comunicare?
9. Informatii suplimentare cu privire la persoane fizice in Spatiul Economic European (EEA)
i. Baza legala pentru prelucrarea datelor personale ale persoanelor fizice in Spatiul Economic European (EEA).
ii. Baza legala pentru prelucrarea datelor persoale (inclusiv utilizarea informatiilor) referitoare la utilizatorii Website-ului in Spatiul Economic European (EEA).
iii. Condamnari penale si infractiuni si categorii speciale de date cu caracter personal ale persoanelor fizice in Spatiul Economic European (EEA).
iv. Ce drepturi suplimentare aveti daca va aflati in Spatiul Economic European (EEA)?
v. Transfer de date personale in afara Spatiului Economic European (EEA).
10. Confidentialitatea copiilor
11. Securitatea Datelor Personale
12. Cat timp pastram datele Dvs. personale?
13. Modificari in Politica noastra de Confidentialitate
14. Contactati-ne.

1. Ce date cu caracter personal colectam?
i. Asigurati si potentiali asigurati
Pentru emiterea ofertelor de asigurare si a politelor si pentru a gestiona asigurarea dvs, avem nevoie sa colectam si sa procesam anumite date cu caracter personal despre Dvs. Daca nu oferiti informatiile de care avem nevoie, nu vom putea sa va inaintam o oferta de asigurare sau sa va oferim serviciile noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa va anulam serviciile insa, in acest caz, va vom notifica si va vom oferi o explicatie.

iii. Parteneri de Afaceri si Utilizatori de Website
• Parteneri de afaceri: daca sunteti un partener de afaceri, noi vom colecta detaliile dvs de contact. De asemenea, potem colecta informatii despre expertiza si experienta dvs profesionala.
• Utilizatori Website: daca sunteti un utilizator Website:
• Ne puteti oferi voluntar date cu caracter personal (de exemplu sa ne contactati sau sa va contactam). Puteti vizita Website-ul fara sa divulgati cine sunteti sau sa oferiti vreo data personala despre Dvs. Totusi, vor fi cazuri, cum ar fi solicitarea de informatii sau o publicatie de la noi prin intermediul Website-ului in care vom avea nevoie sa obtinem date personale de la Dvs. sau despre Dvs. este posibil sa colectam aceste date personale prin diverse metode si in diverse locuri din website, inclusiv formulare, formulare tip “Contactati-ne” sau cand interactionati in orice mod cu Website-ul. In plus, este posibil sa avem disponibile diverse servicii online care permit titularilor de cont client sa-si acceseze conturile de afaceri.
• Noi si prestatorul nostru de servicii putem utiliza o varietate de tehnologii care in mod automat stocheaza sau colecteaza anumite informatii de fiecare data cand vizitati sau interactionati cu Website-ul (informatii de utilizare). Aceste informatii de utilizare pot fi stocate sau accesate utilizand o varietate de tehnologii care pot fi descarcate in computerul Dvs. personal, browser, laptop, tableta, telefon mobil sau alt dispozitiv de fiecare data cand vizitati sau interactionati cu Website-ul nostru. Puteti avea alte optiuni referitoare la urmarire si/sau targeting. Va rugam vizitati Politica noastra de Cookie pentru informatii suplimentare.
• Din cand in cand, putem suplimenta informatiile pe care le colectam direct de la Dvs. pe Website-ul nostru cu inregistrari externe de la terti pentru diverse scopuri, inclusiv pentru a ne imbunatati abilitatea de a va fi utili, de a va adapta continutul si a va oferi oportunitati care ar putea fi de interes pentru Dvs. Vom aplica aceasta Politica si acelor informatii suplimentare si in cazul in care astfel de informatii se refera la date cu caracter personal (si/sau informatiile combinate se refera la date cu caracter personal), acestea vor fi tratate ca date cu caracter personal.
Prin Persoana Terta se intelege o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul, persoana imputernicita de operator si persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei imputernicite de operator, sunt autorizate sa prelucreze datele cu caracter personal.

2. Cand colectam datele Dvs. cu caracter personal?
i. Asigurati si potentiali asigurati
Vom colecta datele Dvs. cu caracter personal:
(1) direct de la Dvs. cand solicitati o polita de asigurare;
(2) de la terti, cum ar fi intermediarii (ex broker de asigurare), sau alte companii de asigurare terte (ex. daca sunteti asiguratul unei companii care solicita o polita de asigurare unde veti fi beneficiar); si
(3) din alte surse (ex agentii guvernamentale) publice cand este necesar – spre exemplu – sa respectam anumite sanctiuni aplicabile si legi de combatere a spalarii banilor.
ii. Reclamanti
Vom colecta datele Dvs. cu caracter personal:
(1) cand Dvs. sau un tert (ex angajatorul Dvs. sau avocatul) ne notificati o dauna fie direct fie printr-un intermediar (broker de asigurare); si
(2) din alte surse (ex agentii guvernamentale) ai alte surse publice, cand va fi necesar, pentru a confirma o dauna sau a respecta legile si sanctiunile de combatere a spalarii banilor.
iii. Parteneri de afaceri si Utilizatori Website
Vom colecta datele dvs cu caracter personal:
(1) cand dvs sau angajatorul dvs ne ofera detaliile Dvs. de contact sau alte informatii pe parcursul delurarii colaborarii fie direct, ca si parteneri de afaceri, fie ca reprezentant al companiei Dvs;
(2) cand participati la intalniri, evenimente sau conferinte pe care le organizam sau sponsorizam; si
(3) cand vizitati si/sau ne contactati prin Website.
Pentru mai multe informatii despre cum colectam date tehnice despre dispozitivul Dvs. si activitatile de cautare, va rugam vedeti Politica de Cookies

3. Cum utilizam datele Dvs. cu caracter personal colectate?
i. Asigurati si potentiali asigurati
Pentru a inainta oferte de asigurare si polite si pentru a gestiona asigurarea dvs, putem folosi datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
– Sa luam in calcul o polita de asigurare, sa analizam si sa evaluam riscul si, unde va fi aplicabil, sa va oferim o acoperire de asigurare;
– Sa gestionam politele Dvs. de asigurare (inclusiv sa raspundem solicitarilor Dvs.);
– In scopul reasigurarii;
– Sa ne imbunatatim produsele si serviciile de asigurare, sa derulam prospecte de piata, sa analizam date, pentru modelare de risc, pentru transfer de afacere, vanzarea companiei si reorganizare si in scopuri statistice;
– Pentru prevenirea si detectarea fraudei, spalarea banilor si alte infractiuni;
– Pentru marketing direct.
Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca Datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, de catre operator sa fie transmise unor Terti intr-un asemenea scop.
Inaintea prelucrarii in scop de reclama/marketing/publicitate, Compania va verifica sa existe consimtamantul valabil al persoanei vizate in acest sens pe toata durata Prelucrarii (de ex: Persoana Vizata sa nu isi fi exercitat dreptul de opozitie). Anterior initierii oricaror prelucrari de date cu caracter personal ale clientilor, altele decat cele incluse in Registrul de activitati de prelucrare a datelor cu caracter personal, se va solicita avizul DPO, privind conditiile de legalitate a acestor prelucrari.
Informatii suplimentare referitoare la baza legala de prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice in Spatiul Economic European (EEA) sunt prezentate in Sectiunea 9 mai jos.
ii. Reclamanti
In vederea administrarii oricarei daune, vom prelucra datele Dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
– Pentru prelucrarea daunelor, inclusiv analiza si evaluarea valorii daunei si pentru efectuarea platii;
– Pentru analize statistice; si
– Pentru prevenirea si detectarea fraudei, spalarii banilor sau altor infractiuni.
Informatii suplimentare referitoare la baza legala de prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice in Spatiul Economic European (EEA) sunt prezentate in Sectiunea 9 mai jos:
iii. Parteneri de afaceri si utilizatori Website
Parteneri de afaceri
Ca parte a activitatilor noastre de afaceri, putem prelucra datele dvs cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:
– Pentru a gestiona relatia noastra cu Dvs. si – spre exemplu – sa va invitam la evenimente; si
– Pentru a administra contractul nostru cu Dvs. sau cu angajatorul Dvs.
Utilizatori Website:
Ca parte a activitatilor noastre de afaceri, putem prelucra datele Dvs. cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:
– Pentru a imbunatati Website-ul si serviciile noastre, pentru a personaliza experienta Dvs. pe Website, sau pentru a va oferi continut specific, relevant pentru dvs.;
– Pentru a va contacta cu privire la utilizarea Website-ului si, pentru a modifica, la discretia noastra, Website-ul si politicile lui;
– Pentru scopuri interne, inclusiv pentru a ne ajuta sa intelegem cu Website-ul nostru este navigat si utilizat;
– Pentru marketing direct; si
– Cand ne oferiti datele dvs personale in legatura cu un post vacant sau cand ne transmiteti un CV prin intermediul Webiste-ului, vom utiliza acele informatii doar in scopul evaluarii calificarii Dvs. pentru a ne putea forma o decizie in cunostinta de cauza in legatura cu solicitarea dvs.

4. Cum si cand divulgam tertilor datele dvs personale?
Putem imparti cu terti date de utilizare Website, sub forma de statistici utilizator agregate. In plus, putem imparti cu terti informatiile pe care le-am colectat despre Dvs., in scopul oferirii serviciilor noastre sau respectarii obligatiilor legale. Nu impartim informatiile Dvs. personale cu terti pentru scopurile lor de marketing decat in cazul in care Dvs. ati consimtit la acest lucru.
Acesti terti pot include:
– Alte companii. Putem imparti datele Dvs. cu caracter personal cu alte companii din grup .De asemenea, ne rezervam dreptul de a divulga si transfera astfel de informatii: (1) catre un proprietar ulterior, co-proprietar sau operator al Website-ului; sau (2) in legatura cu o fuziune, consolidare, restructurare, vanzarea substantiala a intereselor noastre si/sau active sau alta schimbare corporativa, inclusiv pe parcursul oricarui proces de due diligence.
– Intermediari terti. Putem divulga datele Dvs. personale intermedirilor (ex brokeri, resiguratori).
– Terti – furnizori de servicii in numele nostru. Putem utiliza terti pentru a furniza anumite servicii in numele nostru, cum ar fi suport tehnic si servicii back-office, lichidatori de daune si experti de daune, servicii de gazduire si urmarire activitate Website. De asemenea, putem divulga datele dvs personale consilierilor nostri (avocati si companii de servicii profesionale).
– Autoritati judiciare, de reglementare sau de respectare a legii. Putem divulga datele dvs personale autoritatilor judiciare, de reglementare si de respectare a legii inclusiv (dar nu limitat pentru):
(1) respectarea aplicabilitatii unei legi, regulament, citatii, solicitari guvernamentale sau procese legale daca in opinia noastra de bunacredinta astfel de divulgare este solicitata sau permisa de lege;
(2) protejarea si/sau apararea drepturilor, bunurilor noastre, bunurilor si/sau intereselor noastre (inclusiv Termenii si Conditiile sau alte politici aplicabile Website-ului) si investigarea potentialelor incalcari ale acestora;
(3) protejarea sigurantei, drepturilor, proprietatii sau securitatii Axeria sau oricarui tert unde suntem in mod legal solicitati sau avizati sa o facem; si
(4) detectarea, prevenirea sau tratarea in alt mod a fraudei sau a problemelor tehnice. Mai mult, putem folosi informatiile de utilizare Website sau dispozitive de identificare a utilizatorilor, singuri sau in cooperare cu terti si/sau agentii de respectare a legii, inclusiv divulgand astfel de informatii catre terti, la discretia noastra, cu conditia respectarii legii aplicabile. Astfel de divulgari pot fi efectuate fara sa fiti notificat.

5. Anunturi si Informatii despre dvs
In conformitate cu Politica noastra de cookie, date despre activitatea dvs online pot fi colectate pe Websiteul nostru in vederea furnizarii de anunturi comerciale personalizate cu interesele Dvs. Acest proces ne ajuta de asemenea sa urmarim efectele eforturilor noastre de marketing. Putem utiliza tehnologii de urmarire, cum ar fi propriile cookie-uri, pentru a va oferi informatii despre ceea ce va intereseaza. Informatiile colectate pot include informatii despre vizitele Dvs. pe Website-ul nostru, cum ar fi paginile vizitate. Aceste tehnologii terte de urmarire pot fi setate, printre altele, sa:
(1) ne ajute sa va oferim anunturi comerciale de care ati putea fi interesat;
(2) va impiedicam sa vedeti aceleasi anunturi comerciale de prea multe ori; si
(3) sa intelegem utilitatea pentru Dvs. a anunturilor comerciale care v-au fost livrate. Va rugam notati ca orice imagine (sau orice alte parti ale continutului) oferite de catre terti in asociere cu anunturi comerciale terte sau orice alt continut pot actiona ca semnalizatoare web care permit tertilor sa efectueze activitatile descrise anterior.
Nu suntem responsabili pentru eficacitatea sau respectarea optiunilor de iesire ale tertilor. Tehnologiile de urmarire ale tertilor nu sunt controlate de noi, chiar daca utilizeaza tehnologia noastra pentru a ajuta la stocarea sau colectarea datelor, Declaratiile privind practicile noastre nu se aplica metodelor de colectare a informatiilor utilizate de acesti agenti de publicitate – terti sau altii sau utilizarii informatiilor pe care astfel de terti le colecteaza. Termenii si conditiile privind serviciile, politica de confidentialitate, permisiunile, anunturile si alegerile relevante ale tertilor trebuie revizuite in ceea ce priveste practicile lor de colectare, stocare si distribuire. Nu facem declaratii cu privire la politicile sau practicile agentilor de publicitate ale tertilor sau retelelor de publicitate sau tertilor asociati.
Politica noastra de cookie ofera detalii suplimentare si explicatii despre cum se poate limita colectarea acestor informatii prin modificarea setarilor pe browserul Dvs.

6. Dezvaluirile “Nu urmariti”
Diversi terti dezvolta sau au dezvoltat semnale sau alte mecanisme pentru exprimarea optiunii consumatorului referitor la colectarea informatiilor despre activitea online de-a lungul timpului si prin Website-urile tertilor sau serviciilor online (ex. Semnale browser “nu urmariti”). In prezent, nu monitorizam sau luam vreo actiune in ceea ce priveste aceste semnale sau alte mecanisme.

7. Website-ul include continut tert sau linkuri catre Website-urile tertilor?
Website-ul poate avea un continut care este oferit de catre un tert si acel tert pot colecta informatii de utilizare si identificare a dispozitivului Dvs. cand va sunt oferite pagini web din Website. In plus, cand va aflati pe Website, puteti fi directionat catre alte website-uri care sunt operate si controlate de catre terti. Nu suntem responsabili pentru colectarea datelor si practicile de confidentialitate angajate de catre oricare dintre acesti terti pe website-urile lor. De exemplu, daca accesati un link, puteti fi redirectionati din Website-ul nostru catre un website diferit. Aceste alte website-uri pot asocia tehnologiile lor de urmarire cu Dvs. si, in mod independent, sa colecteze informatii despre Dvs., inclusiv date personale. Va incurajam sa notati cand parasiti Website-ul nostru si sa verificati politica de confidentialitate a tertului si sa manifestati precautie in legatura cu acesta.

8. Cum modific informatiile si preferintele mele de comunicare?
i. Dvs. sunteti responsabil pentru mentinerea acuratetei informatiilor pe care ni le furnizati, cum ar fi datele de contact oferite prin intermediul Website-ului. Daca doriti sa accesati, actualizati sau revedeti datele Dvs., va rugam sa ne contactati la adresa office@axeria-iard.ro.
ii. Puteti anula sau modifica comunicarile de marketing via e-mail pe care le primiti de la noi urmand instructiunile continute in mesajele noastre promotionale sau in unele cazuri prin conectarea contului Dvs. de web si modificati preferintele de comunicare. Aceasta nu va afecta urmatoarele abonari si puteti limita optiunea de iesire catre cateva tipuri de email.
iii. Va rugam notati ca ne rezervam dreptul de a va trimite anumite comunicari referitoare la contul Dvs. sau utilizarea Website-ului, cum ar fi comunicari administrative si de servicii si veti continua sa primiti astfel de comunicari de tranzactii daca optati sa nu mai primiti comunicari de marketing.

9. Informatii suplimentare referitoare la persoanele fizice in Spatiul Economic European (EEA)
i. Bazele legale pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice in Spatiul Economic European (EEA).
Este posibil sa hotaram mai tarziu ca un alt scop necesar este compatibil cu scopul initial. Daca doriti sa obtineti informatii despre modul in care prelucrarea datelor pentru noul scop este compatibila cu scopul initial, va rugam sa ne contactati pe email: office@axeria-iard.ro.

Daca avem nevoie de datele Dvs. personale pentru un scop care nu are legatura cu cele declarate, va vom notifica si va vom oferi o explicatie asupra bazelor legale care ne permit acest lucru.

ii. Bazele legale de prelucrare a datelor personale (inclusiv informatii de utilizare) referitoare la utilizatorii Website-ului in Spatiul Economic European (EEA).

iii. Datele referitoare la Condamnari Penale si Infractiuni si Categorii Speciale de date ale persoanelor fizice in EEA.
– Date referitoare la Condamnari Penale si Infractiuni: Vom prelucra datele referitoare la Condamnarile penale si infractiuni doar in urmatoarele scopuri:
(i) pentru a subscrie riscul in mod adecvat, pentru a oferi o cotatie sau reinnoire de polita auto, pentru a analiza riscul oricarei persoane care va conduce autovehiculul asigurat (ex determinarea riscului),
(ii) pentru detectarea fraudei sau prevenirea sau
(iii) cand este solicitat pentru instrumentarea daunei. Vom efectua astfel de prelucrari doar unde sunt autorizate de legea aplicabila.
– Categorii speciale de date personale: Cand prelucram datele Dvs. speciale (ex sanatatea Dvs.) pentru oricare dintre scopurile de mai sus, vom face acest lucru doar in cazul in care: (1) ne-ati oferit consimtamantul exeplicit pentru prelucrarea datelor Dvs. de categorie speciala pentru aceste scopuri – pe care il puteti retrage la orice moment;
(2) prelucrarea este necesara pentru a va proteja interesele vitale (sau pe acelea ale unor terti);
(3) Dvs. ati facut publice datele Dvs personale de categorie speciala; (4) prelucrarea este necesara pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unei daune legale; sau (5) prelucrarea este necesara din motive de interes public in baza legii aplicabile.

iv. Ce drepturi suplimentare aveti daca va aflati in Spatiul Economic European EEA?
Daca va aflati in EEA, aveti unele drepturi in legatura cu datele Dvs. personale prin legea aplicabila referitoare la protectia intimitatii datelor personale, care poate fi supusa unor anumite restrictii si limitari.
Dorim sa raspundem oricarei solicitari reale in decurs de o luna, in afara de cazul in care solicitarea este in mod particular complicata sau ati efectuat solicitari repetate, caz in care vom raspunde in decurs de trei luni. Va vom informa despre orice astfel de intarziere in termen de o luna de la primirea solicitarii, impreuna cu motivele intarzierii. Nu veti plati nicio taxa pentru exercitarea drepturilor Dvs., in afara de cazul in care solicitarea Dvs. este in mod clar nefondata, repetata sau excesiva, caz in care vom percepe o taxa rezonabila sau vom refuza sa dam curs solicitarii. Daca doriti sa va exercitati oricare dintre aceste drepturi, va rugam sa ne contactati utilizand detaliile de contact mentionate in Sectiunea 14 mai jos. Este posibil sa solicitam dovada identitatii Dvs, pentru a verifica solicitarea.

10. Confidentialitatea copiilor
Website-ul nostru nu vizeaza copiii, asa cum sunt definiti de legislatia locala si noi nu colectam cu buna stiinta date personale de la copii. Vom sterge toate datele personale pe care le consideram ca au fost colectate de la un copil sau utilizator sub varsta aplicabila de consimtamant. Daca sunteti parinte sau tutore al unui copil in varsta digitala de consimtamant relevant si credeti ca ne-a dezvaluit date personale, va rugam sa ne contactati la office@axeria-iard.ro.

11. Securitatea datelor personale
Punem in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale a datelor cu caracter personal si impotriva pierderii accidentale, distrugerii sau deteriorarii datelor personale.
Desi luam masurile adecvate pentru a proteja securitatea informatiilor comunicate prin intermediul Website-ului, niciun sistem informatic conectat la Internet nu poate fi absolut sigur la intruziune. Prin urmare, nu putem si nu garantam ca informatiile comunicate noua prin intermediul Website-ului vor fi primite sau ca nu vor fi alterate inainte sau dupa transmiterea catre noi. Daca alegeti sa utilizati Webiste-ul pentru a comunica cu noi sau pentru a ne transmite informatii, o faceti pe propriul risc.

12. Cat timp vom retine datele Dvs. personale?
Datele personale vor fi prelucrate cel putin pe durata de valabilitate a contractului de asigurare, precum si ulterior, pe durata necesara executarii obligatiilor contractuale de catre oricare dintre parti. Datele personale vor fi stocate atat timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale generale, precum si cele aplicabile in materie de asigurari, in acord cu Nomenclatorul arhivistic aplicabil la nivelul Companiei. Daca sunteti de acord cu prelucrarea datelor mentionate mai jos in scop de marketing, datele personale colectate vor fi pastrate pana cand vom fi anuntati de retragerea consimtamantului.

13. Modificari ale politicii noastre de confidentialitate
Ne rezervam dreptul de a modifica, actualiza si/sau modifica aceasta politica in orice moment, fara notificare. Orice modificare va fi valabila dupa publicarea politicii revizuite. Cu toate acestea, daca vom aduce modificari semnificative acestei politici, vom notifica printr-un mesaj elocvent pe Website, inainte de intrarea in vigoare a modificarii. Va rugam revedeti politica de cate ori accesati sau utilizati acest Website.
In masura in care o dispozitie a acestei politici este considerata ca nevalida, ilegala sau inaplicabila de catre un tribunal competent, o astfel de prevedere va fi considerata separat cat este necesara, dar restul va fi valabil si executoriu.

14.Contactati-ne
Daca aveti orice intrebare despre politica noastra sau despre practicile descrise in aceasta, va rugam sa ne contactati:
– Posta: Axeria Iard SA Lyon – Sucursala Bucuresti, Bd. Ion Ionescu de la Brad nr. 1A, Baneasa Airport Tower, Sector 1, Bucuresti.
– Prin e-mail: office@axeria-iard.ro.

Politica de Confidetialitate si Prelucrare a Datelor Personale intra in vigoare la data de 30.11.2021.
Categorie
Nume, prenume, adresa, varsta, sex, stare civila, data nasterii, nationalitate, preferinte de marketing, detalii cont bancar sau detalii card de plati, detalii despre autovehicul, condamnari penale si infractiuni relevante, puncte de penalizare, angajator, functie si detalii familiale, inclusiv relatiile cu dvs, adresa de corespondenta, semnatura olografa si semnatura in format digital. Datele sunt necesare pentru incheierea in mod valabil a majoritatii produselor de asigurare si derularea raportului contractul cu Axeria Iard si subsidiarele sale.
In Spatiul Economic European (EEA), anumite categorii de date cu caracter personal pot avea o protectie suplimentara in legea aplicabila a protectiei datelor cu caracter personal. Acestea includ informatii referitoare la sanatatea Dvs. si eventualele infractiuni si condamnari penale.
Informatii despre Dvs. pe care trebuie sa le colectam pentru a analiza riscul de asigurare si de a inainta o oferta. Acestea pot include informatii referitoare la sanatatea Dvs., infractiuni si condamnari penale relevante sau alte categorii sociale de date cu caracter personal.
Date privind autovehiculul, imobilul sau bunul asigurat detinut de o persoana fizica/persoana juridica care face obiectul asigurarii. Datele sunt necesare in cazul produselor de asigurare de tip RCA etc.
Informatii legate de contul bancar, venituri, facilitati fiscale sau beneficii sociale, obligatii fiscale, venituri din alte surse. Datele sunt necesare pentru analizarea nevoii de asigurare si pentru identificarea produsului de asigurare optim prin raportare la capacitatile financiare.
CNP inclusiv permis auto
Detalii individuale
Categorii speciale de date cu caracter personal si condamnari penale
Analiza de risc
Date privind bunurile detinute
Informatii personale financiare
Detalii de identificare
Tipuri de date colectate
Scopuri de prelucrare
Scopuri de prelucrare
Dreptul Dvs.
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru executarea unui contract cu Dvs (ex. Polita de asigurare).
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru indeplinirea obligatiilor si reglementarilor legale.
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.

Prelucrarea este necesara pentru a ne sustine interesele legitime in administrarea afacerii noastre (sau a celei a tertilor) cu conditia ca astfel de interese sa nu contravina drepturilor si intereselor Dvs.
Cand ne-ati oferit consimtamantul Dvs. pentru prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal pentru marketing direct – pe care il puteti retrage la orice moment.

Daca prelucram datele Dvs. personale avand drept temei legal consimtamantul, sunteti indreptatit sa vi-l retrageti la orice moment. Va rugam utilizati detaliile noastre de contact. Totusi, retragerea consimtamantului nu va invalida nicio prelucrare desfasurata inainte de retragerea acestuia (si care a avut ca temei legal consimtamantul).
Ne puteti solicita confirmarea utilizarii datelor Dvs. si o copie a acestor date. De asemenea, puteti solicita informatii suplimentare, inclusiv: descriere a datelor personale pe care le avem si de ce le avem, identitatea oricarui tert caruia i-am divulgat datele Dvs., transferurile datelor catre locatii din afara Spatiului Economic European (EEA); cat timp vom pastra datele Dvs. personale; detalii suplimentare despre drepturile Dvs. asupra datelor Dvs. personale si cum puteti face o sesizare catre autoritatea de supraveghere; de unde am obtinut datele Dvs. personale si unde am efectuat decizii automate (vezi sectiunea Decizii Automate, de mai jos). In cazul in care datele cu caracter personal care va privesc nu sunt colectate de la dumneavoastra, va putem furniza orice informatii disponibile privind sursa acestora in cazurile in care nu avem o interdictie legala privind divulgarea sursei.
Presupune dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor cu caracter personale inexacte sau incomplete care va privesc sau completarea acestora, atunci cand acestea sunt incomplete.
Aveti dreptul de a solicita ca datele Dvs personale sa fie sterse, in anumite circumstante:
Datele personale nu mai sunt necesare pentru scopul in care au fost colectate.
V-ati retras consimtamantul pentru prelucrarea lor (in cazul in care prelucrarea a fost in baza consimtamantului).
Va opuneti prelucrarii si nu sunt motive legale imperative care sa justifice prelucrarea datelor Dvs. (vezi Dreptul de a se opune, mai jos).
Datele personale au fost prelucrate in mod nelegal; sau
Pentru a respecta o obligatie legala.

Aveti dreptul de a solicita ca datele Dvs personale sa fie sterse, in anumite circumstante:
Datele personale nu mai sunt necesare pentru scopul in care au fost colectate.
V-ati retras consimtamantul pentru prelucrarea lor (in cazul in care prelucrarea a fost in baza consimtamantului).
Va opuneti prelucrarii si nu sunt motive legale imperative care sa justifice prelucrarea datelor Dvs. (vezi Dreptul de a se opune, mai jos).
Datele personale au fost prelucrate in mod nelegal; sau
Pentru a respecta o obligatie legala.
Totusi, dreptul nu poate fi aplicat in cazul in care prelucrarea este necesara:
Pentru a respecta o obligatie legala; sau
Pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale.
Pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare
Pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept.
In scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice, in conditiile Regulamentului General pentru Protectia Datelor, in masura in care exercitarea dreptului poate face imposibila sau sa afecteze in mod grav realizarea obiectivelor prelucrarii respective

Puteti solicita sa restrictionam prelucrarea datelor Dvs. personale (sa le pastram, dar nu sa le folosim) cand:
Dumneavoastra contestati exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date;
Prelucrarea este nelegala dar nu doriti sa fie sterse;
Nu mai avem nevoie de datele Dvs. personale dar Dvs. le solicitati pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale; sau
V-ati opus prelucrarii si verificarea motivelor noastre imperative nu este finalizata.
Putem continua sa utilizam datele Dvs:
Cand avem consimtamantul Dvs;
Pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale.
Pentru a proteja interesele altora; sau
Pentru motive de interes public important

Presupune dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat, cu dreptul de a le transmite unui alt operator, in cazul in care prelucrarea datelor s-a efectuat fie in baza consimtamantului dumneavoastra sau a contractului incheiat cu noi, iar prelucrarea datelor cu caracter personal s-a efectuat prin mijloace automate. Acest drept poate fi exercitat numai in masura in care prelucrarea datelor furnizate a fost efectuata exclusiv prin mijloace automate si doar acolo unde extragerea acestor date este fezabila din punct de vedere al capacitatilor tehnice folosite de Companie.
Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor Dvs. personale in acele cazuri in care prelucram datele Dvs. personale in legatura cu interesele noastre legitime. In acest caz, suntem nevoiti sa oprim prelucrarea datelor Dvs. personale, in afara de cazul in care demonstram un interes legitim care depaseste interesul si opozitia Dvs. si aveti dreptul de a solicita informatii privind modul in care am ajuns la aceasta concluzie. De asemenea, aveti dreptul la opozitie in cazul in care prelucram datele Dvs. in scop de marketing direct.
Aveti dreptul de a nu fi obiectul unei decizii luate doar in cadrul unui proces automat, inclusiv profilare, care produce efecte juridice asupra Dvs. sau va afecteaza in mod similar semnificativ, in afara de cazul in care aceasta decizie este:
Necesara pentru intrarea in contract sau pentru desfasurarea unui contract cu Dvs. (ex polita de asigurare)
Bazata pe consimtamantul Dvs. explicit – pe care il puteti retrage in orice moment; sau
Este autorizata de legea aplicabila.

Daca nu sunteti multumit de modul in care datele Dvs. personale sunt utilizate sau de raspunsul nostru la orice solicitare a Dvs. in exercitarea oricarui drept, aveti dreptul – la orice moment – de a depune o plangere la autoritatea locala de supraveghere a potectiei datelor
Acest drept va confera libertatea de a sesiza instantele judecatoresti competente cu un litigiu care are ca obiect constatarea incalcarii vreunui drept al dumneavoastra si dreptul de fi despagubit pentru incalcarea acestui drept
Prelucrarea este necesara pentru a ne sustine interesele legitime in administrarea afacerii noastre (sau a celei a tertilor) cu conditia ca astfel de interese sa nu contravina drepturilor si intereselor Dvs.
Cand ne-ati oferit consimtamantul Dvs. pentru prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal pentru marketing direct – pe care il puteti retrage la orice moment.

Prelucrarea este necesara pentru a ne sustine interesele legitime in administrarea afacerii noastre (sau a celei a tertilor) cu conditia ca astfel de interese sa nu contravina drepturilor si intereselor Dvs.
Cand ne-ati oferit consimtamantul Dvs. pentru prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal pentru marketing direct – pe care il puteti retrage la orice moment.

Prelucrarea este necesara pentru a ne sustine interesele legitime in administrarea afacerii noastre (sau a celei a tertilor) cu conditia ca astfel de interese sa nu contravina drepturilor si intereselor Dvs.
Cand ne-ati oferit consimtamantul Dvs. pentru prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal pentru marketing direct – pe care il puteti retrage la orice moment.

Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru executarea unui contract cu Dvs (ex. Polita de asigurare).
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru indeplinirea obligatiilor si reglementarilor legale.
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.

Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru executarea unui contract cu Dvs (ex. Polita de asigurare).
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru indeplinirea obligatiilor si reglementarilor legale.
Prelucrarea datelor Dvs personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.

Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.
Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru indeplinirea obligatiilor si reglementarilor legale.
Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese sa nu contravina intereselor si drepturilor Dvs.

Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru executarea unui contract cu Dvs. sau pentru a incepe un contract cu Dvs.
Cand ne-ati oferit consimtamantul Dvs de prelucrare a datelor in scop de marketing direct – puteti sa-l retrageti oricand.

Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.
Prelucrarea datelor Dvs. personale este necesara pentru sustinerea intereselor noastre legitime in administrarea afacerii noastre (sau cea a unui tert) cu conditia ca astfel de interese nu contravin intereselor si drepturilor Dvs.
Analizarea unei solicitari pentru o polita de asigurare si evaluarea riscului si, unde este cazul, oferirea unei acoperiri de asigurare
Pentru a imbunatati Website-ul sau serviciile noastre sau pentru a va prezenta continut specific care este relevant pentru Dvs, inclusiv pentru marketing direct.
Dreptul de retragere a consmtamantului
Dreptul de acces la datele cu caracter personal
Dreptul de rectificare
Dreptul de stergere (“dreptul de a fi uitat”)
Dreptul de stergere (“dreptul de a fi uitat”)
Dreptul la restrictionarea prelucrarii
Dreptul la portabilitatea datelor
Dreptul la opozitie
Dreptul de a nu fi obiectul unei decizii automate
Dreptul de a reclama
Dreptul de a va adresa Justitiei
Pentru a va contacta cu privire la utilizarea Website-ului si, la discretia noastra, pentru a modifica Website-ul sau politicile acestuia.
Pentru scopuri de afaceri interne, inclusiv pentru a ne ajuta sa intelegem cum este navigat si uitilzat Website-ul.
Pentru a evalua solicitarile si calificarea Dvs. cand ne transmiteti date personale in legatura cu un loc de munca sau cand ne transmiteti un CV prin intermediul Website-ului
Administrarea contractelor inclusiv polite de asigurare (inclusiv raspunzand solicitarilor Dvs.) ale Dvs. sau angajatorului Dvs.
Procesarea daunelor, inclusiv analiza si evaluarea valorii unei daune si, unde e relevant, efectuarea unei plati.
Pentru imbuntatirea produselor si serviciilor noastre de asigurare, pentru efectuarea cercetarilor de piata, pentru efectuarea analizei datelor, pentru modelare a riscurilor, pentru transferul de portofoliu, vanzarea companiei si reorganizarea si pentru analize statistice
Pentru prevenirea si detectarea fraudei, spalarii banilor si altor infractiuni
Pentru a gestiona relatia cu Dvs., inclusiv pentru marketing direct
In scopul reasigurarii
In scopuri statistice
Baza legala de prelucrare
Baza legala de prelucrare
Ce inseamna
Date inregistrare
Aspecte legale
Linkuri utile
AXERIA IARD SA Lyon – Sucursala Bucuresti

J40/11706/07.07.2021 CUI 44552384

Bucuresti, Sectorul 1, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Nr. 1A, Etaj II, cod 013811

Societatea mama: AXERIA IARD

Sediu social: 27 rue Maurice FLANDIN, 69444 LYON CEDEX 03, Franta

Autorizata si inregistrata sub numarul 352893200 si supervizata de Autorité de contrôle prudentiel et de résolution (ACPR) Franta https://acpr.banque-france.fr
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)

Petitii AXERIA IARD SA Lyon – Sucursala Bucuresti

Protectia Consumatorilor (ANPC)

Raport tarife de referinta RCA
Clauza de decontare directă

Petiții

Politica de cookies

Termeni si conditii

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal
©2021 AXERIA IARD SA Lyon – Sucursala Bucuresti Toate drepturile rezervate.
Acasa
Portal Brokeri
Despre noi
Produse si Servicii
Parteneri
Contact
Axeria IARD